La Aninoasa, SPERANTA intr-un viitor mai bun poate deveni CERTITUDINE!

„Asociatia Euroclasstraining”, primarul Nicolae Dunca si administratia locala se pregatesc sa puna bazele unui proiect cu finantare europeana nemaiauzit prin Vale, prin care sa se rezolve multe probleme ale comunitatii cartierului respectiv!

Dupa Uricani, pentru ECT urmeaza Aninoasa!

Inainte de alegerile locale va prezentam un material de la Uricani, unde administratia publica locala si primarul Danut Buhaescu, impreuna cu Asociatia „Euroclasstraining” (ECT) doresc sa implementeze un proiect integrat cu finantare europeana, cu componente sociale, absolut benefic pentru greu incercatul orasel din vestul Vaii Jiului.

phpThumb_generated_thumbnailjpgCum acel proiect si tot ce tine de el pentru a fi implementat la Uricani se afla intr-o stare avansata si practic din acest moment cam nimic nu i-ar mai putea sta in cale, finantarea existand practic, sefii ECT, la recomandarea profesorului Romeo Manzala de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca si a europarlamentarului Gaita (cum s-a intamplat si la Uricani de altfel), si la insistentele aninoseanului Anghel, care a fost prezent si la conferinta de la Uricani, au facut un nou pas spre Valea Jiului, incercand sa ajute printr-un alt proiect si cea mai greu incercata localitate din Valea Jiului, Aninoasa. „Am putut face acest lucru, la recomandarea celor doi colaboratori ai nostri care stiau situatia grea din Aninoasa, deoarece acest proiect, Incluziunea Socio-Profesionala a Persoanelor Rome, Non-Rome si a Persoanelor cu Dizabilitati din Zonele Marginalizate, vine ca o manusa pentru aceasta zona defavorizata unde traiesc sute de oameni, in niste conditii pe care cu greu le-as putea descrie. Azi am fost cu domnul primar in acest cartier din Aninoasa si vreau sa implementez acest proiect in aceasta localitate, fireste, daca consiliul local va fi de acord. Putem face multe prin acest proiect pentru acea comunitate greu incercata, dar si pentru ridicarea standardului acestei urbe”, a mentionat, pentru ZVJ, presedintele ECT, Eugen Irimia, inainte de startul actiunii de prezentare a proiectului, din ziua de joi, 16 iunie. (Sursa: Ziarul Vaii Jiului – www.zvj.ro). Citeste mai mult aici

Nu mai puțin de 6 milioane de euro ar putea ajunge la Aninoasa, din fonduri europene, pentru eradicarea saraciei si combaterea marginalizarii sociale, daca administratia locala isi uneste fortele cu cei de la Asociatia Euroclass Training, care deja a semnat cu primaria Uricani un proiect pentru crearea unui incubator de afaceri. Cei de la Euroclass Training au luat contact cu nevoile Vaii Jiului de la reprezentanti ai judetului Hunedoara, printre care se numara si vulcanenii Cristina Baleia și Mihai Anghel.

”Nu mai este timp. Trebuie sa luam fiecare locuintă la pas, fiecare persoana din grupul tinta, sa aflam nevoile, necesitatile si totodata sa vedem care sunt nevoile care pot fi rezolvate in cadrul proiectului. Este o zona minunata. Se pot promova oameni frumosi aici, oameni destepti, care intr-adevar vor, dar nimeni nu a venit catre ei, doar pentru ca sunt mineri… Acesti oameni au nevoie de noi si noi de ei, sa creasca economia acestei tari, tinerii sa nu mai plece afara, parintii sa nu-si mai paraseasca copiii, ca acesti copii sa aiba posibilitatea sa termine o scoala si sa aiba o meserie”, a conchis Eugen Irimia. (Sursa: www.gazetadedimineata.ro). Citeste mai mult aici