BRUTAR-PATISER , PREPARATOR PRODUSE FAINOASE

Cod COR :7412.2.2

DESCRIEREA OCUPATIEI
Brutarul fabrica paine si produse de panificatie prin transformarea
fainii si a adausurilor respective.Patiserul preparã în laborator sau în unitãtile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializãrii. Dupã ce receptioneazã (cantitativ si calitativ) materiile prime si auxiliare, le depoziteazã si le conservã pânã la introduce-rea în fabricatie.

Competente fundamentale
Comunicare si numeratie
Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei
Comunicarea in limba moderna
Asigurarea calitatii
Dezvoltarea personala in scopul obtinerii performantei
Igiena si securitatea muncii
Lucrul in echipa

Competente generale la locul de munca
Aprecierea valorii nutritive a alimentelor
Pregatirea materiilor prime si auxiliare
Tehnici de ambalare

Competente specifice
Prepararea tipurilor de aluat pentru obtinerea produselor de patiserie
Prepararea semipreparatelor folosite in patiserie
Prepararea aluaturilor pentru produse fainoase
Prelucrarea aluaturilor pentru obtinerea produselor de patiserie
Prelucrarea aluaturilor pentru obtinerea produselor fainoase
Coacerea si uscarea

ACTE PENTRU INSCRIERE
Buletin de identitate (original si copie)
Certificat de nastere (original si copie)
Certificat de casatorie,daca este cazul,(original si copie)
Diploma de studii, minim invatamantul obligatoriu, (original si copie)
Adeverinta medicala (apt curs calificare) de la medicul de familie
Dosar cu sina si folie plastic

DURATA : 720 ore -teorie 240 ore si practica 480 ore

PATISER


Bread-&-Baker


patiserisme

Pentru informatii si inscrieri

Tel. : 0769.601.801 / 0769.601.901 / 0726.005.219
0740.850.924 / 0721180951 / 021.252.0238

Adresa : Bucuresti, str.Popa Lazar nr.8,sect.2
- Grupul Scolar Industrial Mecanica Fina -
Email : calificareecst@gmail.com
euroclasscalificari@yahoo.com
office@ecst.ro


YM : profesor1cnfpa / profesor2cnfpa