Manager in domeniul sigurantei alimentare

Cod  COR 325715

Cursul Manager in domeniul sigurantei alimentare este destinat persoanelor ce activeaza in domeniul alimentar, in cadrul departamentului HACCP sau celor responsabile cu siguranta alimentara, din cadrul unitatii.
Acest curs este necesar daca doriti sa implementati referentialul ISO 22000, intrucat va pregateste, atat din punct de vedere teoretic, dar mai ales practic, in vederea cerintelor si normelor impuse prin acesta. Astfel, la sfarsitul cursului Manager in domeniul sigurantei alimentare veti putea aplica in cadrul organizatiei din care faceti parte, toate cunostintele acumulate, facand astfel, primul pas in vederea certificarii ISO 22000. Implementarea si certificarea unui sistem de management al sigurantei alimentare nu va poate aduce decat beneficii, intrucat veti putea garanta calitatea ridicata a produselor dumneavostra.
Cursul Manager in domeniul sigurantei alimentare este structurat conform noilor cerinte privind formarea profesionala a adultilor care impun o tehnica de invatare bazata pe foarte multe aplicatii practice pentru o mai justa intelegere si aplicare a informatiilor teoretice. Astfel, cursul imbina in mod util cele doua parti componente (partea teoretica si partea practica), cu unicul scop de a intampina nevoile cursantilor de a aplica efectiv ceea ce li se ofera in partea teoretica a cursului.

Obiective

Cursul isi propune sa aduca informatii utile cu privire la:

  • Politici pentru siguranta alimentului 
  • Competenta, instruirea, constientizarea personalului
  • Planificarea activitatilor
  • Controlul realizarii produselor
  • Sistemul de management: verificare, validare, imbunatatire

Tematica:

  • Notiuni generale privind calitatea produselor alimentare si managementul calitatii;
  • Sistemul HACCP: istoric,evolutie,definitie,principii,implementare sistem;
  • Referinte normative si legislative aplicabile in indutria alimentara;
  • Sistemul de igiena al unei organizatii din industria alimentara;
  • Analiza HACCP:definire pericol,risc,metode de lucru ce stau la baza identificarii punctelor critice de control;
  • Intocmire plan HACCP;
  • Sistem de trasabilitate;
  • Prezentarea cerintelor standardului ISO 22000;
  • Relatia dintre ISO 9001 si ISO 22000.

Competente dobandite

  • Comunicarea privind siguranta alimentului 
  • Stabilirea politicii referitoare la siguranta alimentului 
  •  Instruirea personalului implicat in siguranta alimentului 
  • Planificarea activitatilor necesare realizarii de produse sigure
  • Tratarea neconformitatilor si produselor potential nesigure
  • Validarea sistemului de management al sigurantei alimentelor
  • Verificarea sistemului de management al sigurantei alimentelor 
  • Imbunatatirea sistemului de management al sigurantei alimentelor 

Structura cursului:

Cursurile de zi si de weekend se desfasoara pe parcursul a 8 ore/zi.

Conditii de participare: 
Pentru a putea sustine examenul de absolvire in vederea obtinerii certificatului ANC, este necesara absolvirea studiilor superioare (cu diploma de licenta sau adeverinta).
In caz contrar, se poate urma cursul, insa se va primi doar o diploma de participare.